湖南省长沙市平高教育集团2024-2025学年高三上学期八月联合考试英语试题

中小学全科学习资料下载 立即领取

2024年平高教育集团八月联合考试

高三英语

第一部分 听力(共两节,满分30分)

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. What color is the dress the woman is trying on?
  2. Yellow.B. Orange.    C. Blue.
  3. What is the man’s job probably?
  4. A novelist.    B. A cartoonist.    C. A reporter.
  5. What kind of occasion are the speakers probably celebrating?
  6. A wedding.    B. A holiday.    C. A birthday.
  7. How does the woman prefer to learn?
  8. By reading books.    B. By watching videos.    C. By using the Internet.
  9. Who was the man angry with?
  10. The cinema staff.    B. The woman.    C. Some other audiences.

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分 22.5分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听下面一段较长对话,回答以下小题。

  1. What are the speakers doing?
  2. Having a picnic.    B. Preparing a meal.    C. Shopping in a supermarket.
  3. What did the man want to eat at first?
  4. A salad.    B. A sandwich.    C. Noodles.

听下面一段较长对话,回答以下小题。

  1. Where does the conversation probably take place?
  2. In a library.    B. In a classroom.    C. On a playing field
  3. What subject does the man need help with?
  4. History.    B. Math.    C. English.

10 Why was the man away from school for a while?

  1. He took a holiday.    B. He broke his leg.    C. He went for football training.

听下面一段较长对话,回答以下小题。

  1. What is the probable relationship between the speakers?
  2. Friends.    B. Parent and child.    C. Brother and sister.
  3. How is the woman feeling about Mother’s Day?
  4. Uncertain.    B. Excited.    C. Sad.
  5. What will the woman’s mother probably do on Mother’s Day?
  6. Have tea at a hotel.    B. Have beauty treatments.    C. Have some lessons.

听下面一段较长对话,回答以下小题。

  1. What is the woman doing?
  2. Receiving an award.    B. Introducing her film.    C. Hosting a party
  3. When will the film show in Europe?
  4. On the 7th of June.    B. On the 20th of April.    C. On the 27th of April
  5. What is the woman looking for in South America?
  6. A new job.    B. Cinemas to show her film.    C. A new actor to work with.

听下面一段独白,回答以下小题。

  1. What is the main topic of the talk?
  2. Yard sales.    B. Chinese history.    C. An ancient artwork.
  3. In which city was the bowl found?
  4. New Haven.    B. London.    C. Taipei.
  5. What did the man do when he got the bowl?
  6. He sent pictures of it to experts.
  7. He passed it down to his children.
  8. He argued with the owner over the price.
  9. How much money did the bowl eventually sell for?
  10. $20,000.    B. $350,000.    C. $721,800.

第二部分 阅读(共两节,满分50分)

第一节(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)

阅读下列短文,从每题所给的ABCD四个选项中选出最佳答案。

A

Each fall, millions of butterflies across the U. S. and Canada fly up to 4, 000 km to central Mexico. Travelers can see the butterflies overwintering on the Western Monarch Trail, a 465-mile, road trip-friendly conservation initiative that links over a dozen stops along the route.

Helping the butterflies

Organizers created educational panels in English and Spanish explaining the butterflies’ annual traveling and their trouble. The signs also outline ways travelers can help the butterflies recover, such as by supporting chemical-free farms and planting native nectar (花蜜) gardens.

Why butterflies fly to the California coast

Many stops in Pismo State Beach Monarch Butterfly Grove and Andrew Molera State Park, are overwintering sites where, from October to February, travelers can see thousands of butterflies gathering in forests in areas with mild temperatures, dappled (斑驳的) sunlight, high dampness, and little to no wind.

Other sites, like the San Luis Obispo Botanical Garden and Avila Valley Barn, growflowers that provide sugary, high-calorie food for the butterflies to eat. Butterflies settling here demonstrate how vital nectaring plants are to their survival.

How to explore the Western Monarch Trail

The butterflies’ behavior varies at different times of day and depending on the weather. In the mornings, while temperatures are still cool,   step out of the cabin (木屋) in the Fernwood Resort where you stay overnight, you’ll find many butterflies hanging together on the branches and trunks of trees at the overwintering sites. As the day starts to heat up-typically by late morning or early afternoon — you’ll be amazed at the phenomenon “sunburst” — the butterflies start flying around in search of nearby nectar. Keep your eyes skyward. Don’t grab your camera. Just be in the moment.

  1. What’s the Western Monarch Trail initiative aimed at?
  2. Providing a travel route. B. Encountering butterflies.
  3. Promoting organic farming. D. Advocating species conservation.
  4. What do we know about Andrew Molera State Park?
  5. It holds many nectar gardens.
  6. It’s pleasant throughout winter.
  7. It has sufficient food for butterflies.
  8. It’s home to butterflies all year around.
  9. What is guaranteed for the travelers along the Western Monarch Trail?
  10. Signs to guide the route.
  11. Cameras for recording videos.
  12. Ready shelters to stay overnight.
  13. Experience of watching “sunburst” at dawn.

【答案】1. D    2. B    3. C

【解析】

【导语】这是一篇说明文。每年秋天,数百万只蝴蝶从美国和加拿大飞到4000公里外的墨西哥中部。游客可以在Western Monarch Trail上看到蝴蝶越冬。文章对此进行了详细的介绍。

【1题详解】

推理判断题。由文章第一段中“Travelers can see the butterflies overwintering on the Western Monarch Trail, a 465-mile,road trip-friendly conservation initiative that links over a dozen stops along the route. (游客可以在Western Monarch Trail上看到蝴蝶越冬,这是一条465英里的公路旅行友好保护倡议,沿途有十几个站点。)”和Helping the butterflies部分中“The signs also outline ways travelers can help the butterflies recover, such as by supporting chemical-free farms and planting native nectar (花蜜) gardens. (这些标志还概述了旅行者可以帮助蝴蝶恢复的方法,例如支持无化学品农场和种植本地花蜜花园。)”可知,Western Monarch Trail计划的目标是倡导物种保护。故选D。

【2题详解】

推理判断题。由文章Why butterflies fly to the California coast部分中“Many stops in Pismo State Beach Monarch Butterfly Grove and Andrew Molera State Park, are overwintering sites where, from October to February, travelers can see thousands of butterflies gathering in forests in areas with mild temperatures, dappled (斑驳的) sunlight, high dampness, and little to no wind. (Pismo State Beach Monarch Butterfly Grove和Andrew Molera State Park的许多站点都是越冬的地方,从10月到2月,游客可以看到成千上万的蝴蝶聚集在温度温和、阳光斑驳、高度潮湿、几乎没有风的地区的森林里。)”可知,Andrew Molera State Park的整个冬天都很宜人。故选B。

【3题详解】

推理判断题。由文章最后一段中“In the mornings, while temperatures are still cool, step out of the cabin (木屋) in the Fernwood Resort where you stay overnight, you’ll find many butterflies hanging together on the branches and trunks of trees at the overwintering sites. (早晨,当气温还很凉爽的时候,走出你过夜的芬伍德度假村的小屋,你会发现许多蝴蝶在越冬地点的树枝和树干上挂在一起。)”可知,沿着Western Monarch Trail有为旅行者准备的过夜的居所。故选C。

B

For anyone planning to fly to or from France in 2024, we’ve got a bit of inconvenient news-thousands of flights from four French airports are getting cancelled. It’s all because much of-the air traffic control system hasn’t been updated since the 1970s.

The air traffic control systems in Paris’ main airports are well overdue for an upgrade. Though the systems have received plenty of minor updates over the years, 2024 is the time for a huge improvement- it’s thought that around 80 percent of the system will need to be modernized.

Currently, workers still use an air traffic control process which was developed in the 1970s, including using paper strips to represent incoming planes. Thankfully, €1 billion is being invested into improving France’s air traffic control.

钻石免费 永久钻石免费

已有0人支付

网站作品版权归本站所有
学习资料下载大全_k12教育学习资料下载中心 » 湖南省长沙市平高教育集团2024-2025学年高三上学期八月联合考试英语试题
中小学全科学习资料下载 立即领取

发表回复

提供更多最优质最全的资源集合

立即查看